aA
Antrąją vietą prezidento rinkimuose užėmęs socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigia, jog iš partinių kandidatų jis buvo pirmas ir tai, jo nuomone, yra puikiausias sėkmės įrodymas. Politikas, be kita ko, pranešė, kad jau pasveikino išrinktąją prezidentę Dalią Grybauskaitę.
A.Butkevičius: išrinktoji prezidentė galvoja, kad prezidentas – vos ne premjeras
© A.Solomino nuotr.

Sekmadienį vakare politikas sveikinti varžovės nesiryžo, mat pasipiktino jos žodžiais, kad opozicija nesveikina, nes veikiausiai dar meldžiasi, kad būtų antrasis rinkimų turas.

D.Grybauskaitė laimėjo, nes žmonės nepasitiki partijomis

Socialdemokratas A. Butkevičius, komentuodamas D. Grybauskaitės išrinkimą, svarstė, kad eurokomisarė tokį didžiulį rinkėjų pasitikėjimą pelnė dėl dviejų dalykų: dėl to, kad dirbo toli nuo Lietuvos, ir dėl to, kad nėra susijusi su jokia politine partija, mat šiomis Lietuvos rinkėjai nepasitiki.

„Aš manau, kad šitie rinkimai bus kaip istorinis Lietuvos įvykis – jeigu ji (D. Grybauskaitė – DELFI) būtų dirbusi Lietuvoje, ir būtų užėmusi finansų ministro postą, manau, kad rezultatai būtų buvę visiškai kitokie“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Butkevičius.

Pasak politiko, visuomenei buvo suformuota nuostata, kad šaliai būtinai reikia naujo žmogaus, kuris nėra dalyvavęs jokioje partinėje veikloje. Be to, A. Butkevičiaus nuomone, krizės metu žmonės natūraliai renkasi tą, kuris kritikavo buvusią Vyriausybę.

DELFI primena, kad buvusiai Vyriausybei vadovavo socialdemokratas Gediminas Kirkilas, o šiam politikui eurokomisarė D. Grybauskaitė kritikos negailėjo ir apie tai kalbėjo viešai.

„Dar vienas dalykas, palankus laimėjimui, žmonių nusivylimas partijomis, kuris yra labai stiprus“, - teigė socialdemokratas ir pridūrė, kad partinės patirties stoka D. Grybauskaitei rinkimų kampanijos metu buvo itin didelis privalumas, bet neatmetė galimybės, kad išrinktajai prezidentei koją kišti gali tai, jog iki šiol ji buvo ne politikė, o valdininkė.

Išrinktoji prezidentė nesuvokia būsimų funkcijų?

A. Butkevičius taip pat išsakė nuomonę, jog D. Grybauskaitė apie prezidento funkcijas kalba taip, tarsi kalbėtų apie ministro pirmininko būsimus darbus.

„Iš jos diskusijų, kurios buvo radijo ir televizijos laidose (nors jų praktiškai beveik nebuvo), bet iš pasisakymų darau išvadą, kad jinai kol kas galvoja, kad prezidentas yra vos ne tas pats, kas ministras pirmininkas“, - teigė socialdemokratų lyderis.

Panašią nuomonę yra išreiškęs ir socialdemokratų patriarchas, ekspremjeras ir eksprezidentas Algirdas Brazauskas, kuriam net susidarė įspūdis, kad sekmadienį reikėjo balsuoti už naują ministrą pirmininką.

„Aš kai kada vis galvodavau, ką mes renkam? Ar mes renkam premjerą, ar prezidentą? Nes ir žmonės tokiu būdu yra pripratinami, kad, aha, prezidentai kalba tik apie socialinius dalykus, ekonomiką, investicijas, biudžeto vykdymą ir taip toliau, tai reiškia, kad jis iš tikrųjų tokį darbą ir dirba“, - sekmadienį balsuodamas piktinosi A. Brazauskas.

DELFI primena, kad prezidento rinkimuose A. Butkevičius surinko 11,7 proc. balsų ir liko antras. Tuo tarpu D. Grybauskaitė pelnė 68,17 proc. gyventojų simpatijas ir prezidente buvo išrinkta per pirmąjį rinkimų turą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gediminas Kirkilas atgulė amžinojo poilsio Antakalnio kapinėse (8)

Trečiadienį sostinės Antakalnio kapinėse buvo palaidotas buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. Į...

Rusai skelbia naujas detales apie galimą „Vičiūnų“ verslo pirkėją: buvusi milicininkė, dalyvavusi grožio konkurse (10)

„Vičiūnų“ įmonių grupei pranešus apie pasitraukimą iš Rusijos ir Nepriklausomų valstybių...

Šaltiniai skelbia apie „tikrąją“ Šoigu pavaduotojo sulaikymo priežastį (1)

Tikroji Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Timuro Ivanovo suėmimo priežastis – valstybės...

Sutuoktinį palaidojusi Liudmila: Gediminas buvo visos Lietuvos nuosavybė

Gediminas Kirkilas buvo visos Lietuvos nuosavybė, taip apie jį po trečiadienį įvykusių buvusio...

Bankinės mokėjimo paslaugos gali atpigti trečdaliu: pakeitimai numatyti jau nuo kitų metų

Komerciniams bankams pastaruoju metu pranešant apie ženkliai didinamus įkainius už grynųjų...

Maksvytis – vienas iš kandidatų perimti Italijos klubo vairą

Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis kitą sezoną gali darbuotis Italijoje. 46-erių metų...

Žiniasklaida: lemiamą vaidmenį atblokuojant JAV pagalbą Ukrainai galėjo suvaidinti viena šalis (3)

Remiantis antradienio vakarą Vokietijos dienraščio tinklalapyje paskelbtu straipsniu, Rusijai...

„Kilo Health“ per kelis mėnesius atleido daugiau nei 100 darbuotojų: buvęs vadovas prabilo apie „rožinius akinius“ (12)

Iki balandžio 19 dienos sveikatos technologijų startuolio „ Kilo Health “ vadovo pareigas ėjęs...