aA
Nepavykus išsikelti savarankiškai, parlamentarė Asta Baukutė į Seimą nori kandidatuoti su Kristinos Brazauskienės vadovaujama Demokratine darbo ir vienybės partija.
Kristina Brazauskienė ir Asta Baukutė
Kristina Brazauskienė ir Asta Baukutė
© DELFI

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį spręs dėl prašymo vietoje pareiškinius dokumentus atšaukusios Ramunės Kičiatovienės partijos kandidatų sąraše įrašyti A.Baukutę.

Tačiau įstatymas numato, kad partija naujus pareiškinius dokumentus keičiant kandidatų sąrašo eilę arba keliant naujus kandidatus vienmandatėse rinkimų apygardose gali iki pareiškinių dokumentų įteikimo laiko pabaigos, t.y. jau praėjusio pirmadienio.

"A.Baukutė paprašė, kad mes priimtume. Mes nieko prieš, ji jokio nusikaltimo nepadarė, nori tęsti savo darbus, aš nieko neturiu prieš ją", - BNS sakė partijos vadovė K.Brazauskienė.

VRK ketvirtadienį nusprendė neregistruoti A.Baukutės kandidate į Seimo nares Baltijos vienmandatėje apygardoje. Be to, VRK nutarė kreiptis į teisėsaugą ir perduoti jai informaciją apie galimą dokumentų klastojimą.

Rinkimų komisija konstatavo, kad savarankiškai išsikelti siekusi politikė nesurinko privalomų 1 tūkst. tos apygardos rinkėjų parašų. A.Baukutei pritrūko 17 rinkėjų parašų, kad galėtų kandidatuoti į parlamentą.

VRK taip pat nustatė, kad trys asmenys, kurių duomenys nurodyti A.Baukutės parašų rinkimo lapuose, pagal gyventojų registrą išvis neegzistuoja. Dar 12 žmonių, parėmusių politikės kandidatūrą, gyvena ne toje apygardoje, kurioje nori balotiruotis A.Baukutė.

Tam, kad save keliantis politikas būtų registruotas kandidatu į Seimo narius, jis privalo surinkti ne mažiau kaip 1 tūkst. tos rinkimų apygardos rinkėjų parašų. Parašų rinkimo lapuose rinkėjas privalo duomenis įrašyti savo ranka ir pasirašyti.

A.Baukutė žada teismui skųsti ją parašų klastojimu įtarusią ekspertę

Pati A. Baukutė DELFI teigė nenorinti leistis į detales dėl savo bendradarbiavimo su K. Brazauskienės partija.

„Mano atvejis parodo, kad demokratijos šalyje nėra“, - sakė A. Baukutė, primindama, jog jai neleista į Seimą kandidatuoti savarankiškai.

Sutarimas su K. Brazauskienės partija esą abipusis. „Pas ją Klaipėdoje žmogus išeina, ten yra įvairių nesusipratimų. Tai ką, ne abipusis?“, - teigė parlamentarė.

Politikė tvirtino vis dar nenuleidžianti rankų dėl VRK sprendimo neregistruoti jos savarankiška kandidate į Seimą – ji per teismus mėgins įrodyti, kad rinkėjų parašų neklastojo.

„Ruošiu teismui skundą dėl vakarykščio VRK sprendimo“, - teigė A. Baukutė. Šį skundą dėl artėjančių rinkimų, anot jos, teismas turi įvertinti skubos tvarka.

Ji taip pat ketina bylinėtis su rašysenos eksperte Jūrate Kurgoniene, kuri nurodė įtarianti, kad politikė klastojo ją parėmusių rinkėjų parašus.

„Gerbiama ekspertė prišnekėjo, prikalbėjo. Jinai irgi atsakys. Antrame etape – dėl garbės ir orumo įžeidimo“, - žadėjo A. Baukutė.

Apygardos komisija buvo tinkamais pripažinusi 1014 parašų, tačiau VRK atliko savo tyrimą, nes gavo skundą dėl galimų pažeidimų renkant parašus.

2008 metais A. Baukutė į Seimą išrinkta pagal jau nebeegzistuojančios Tautos prisikėlimo partijos sąrašą.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....