Augalas nereiklus, nereikalauja papildomo apšvietimo ir puikiai auga kambario sąlygomis. Žiemą geriau jaučiasi 15 laipsnių temperatūroje ir neperlaistomas.

Kilniojo lauramedžio auginimo namų sąlygomis ypatumai

Pirmus dvejus metus lauramedžio šaknų sistema vystosi ne itin intensyviai, todėl pakaks nedidelio vazono. Dirvožemio mišiniui reikės: sodo žemių (dvi dalys), lapų žemių (viena dalis), humuso (viena dalis), durpių (viena dalis), smėlio (viena dalis) ir būtinai įpilti šiek tiek pelenų.

Kilniojo lauramedžio panaudojimas medicinoje

Šis augalas gerai žinomas ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje. Eterinis jo aliejus pasižymi raminamuoju ir atpalaiduojamu poveikiu. Taip pat tai puikus antiseptikas, skatina tulžies išsiskyrimą ir ramina nervus.

Jeigu sukasi galva, pakanka šviežius lauro lapus pridėti prie smilkinių. Galbūt tai ir buvo pagrindinė priežastis, dėl ko romėnai pasirinko šį augalą Olimpinių žaidynių nugalėtojų vainikams pinti, nors šiaip jis laikomas narsos ir išminties simboliu.

Kilniojo lauramedžio naudojimas kulinarijoje

Šviežiai nuskinti lauramedžio lapai padės išsaugoti šaldytuve laikomų mėsos produktų šviežiumą. Pasakoti apie džiovintų lauro lapų panaudojimą kulinarijoje, manome, nėra reikalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)