Kalvarijų turguje renkamės paukštį ir ruošiamės gaminti šventinę vakarienę.

Kaip teisingai išsirinkti, paruošti ir iškepti žąsį aiškina profesionalus virėjas Jevgenijus Volkovas, vadovaujantis vieno iš prabangiausių šalies viešbučių virtuvei.

„Žąsį skaniausia kepti farširuotą antaniniais obuoliais. Jie gana rūgštūs. Jei paukštį kepame visą, jį reikia marinuoti. Tai šventinis patiekalas, nes tai skani, tačiau gana brangi mėsa“, – aiškina j. Volkovas ir sako, kad reikia nesuklysti renkantis obuolius. Jie turi būti rūgštūs ir kieti. Įprasti saldūs nelabai tinkami.

Jei vaisius mažas, galima dėti visą. Jei mažesnis, galima ir perpjauti.

Ruošiant marinatą galima naudoti visas prieskonines žoleles: petražoles, šiek tiek rozmarino, česnako, aliejaus, lydyto sviesto. Įtrynus žąsis paliekama marinuotis. Mažiausiai šešioms valandoms. Parai dar geriau.

Kepant galima įdėti apelsinų, mandarinų riekelių.

Garnyrui geriausia naudoti perlines kruopas. Jos turi būti jau išvirtos ir išbrinkintos. Paimama iš jau kepamos žąsies riebalų, pakapojama petražolių, šiek tiek česnako. Kruopas galima įdaryti į žąsį ir po to jį sumaišyti su kitomis kruopomis. Tiesiog garnyro pačiame paukštyje bus mažoka.

Daugiau detalių videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)