Šešiakampio formos avilys gali būti kabinamas ant sienos (tiek lauke, tiek viduje) ir turi perregimą priekinę sienelę, pro kurią žmonės gali stebėti avilio gyventojas, rašo mymodernmet.com.

Kitaip negu egzistuojantys, fiksuoto dydžio aviliai, skirti stebėjimui, „BEEcosystem“ pasižymi moduliniu dizainu, kuris leidžia šeimininkui praplėsti savo avilį, prijungiant prie jo papildomas magnetines „HexHive“ dalis.

Kiekvieno magnetinio avilio jungties taškai turi slankiojančias ventiliacijos pertvaras, kurios atveria praėjimus ir leidžia bitėms laisvai judėti. „BEEcosystem“ taip pat turi specialų vamzdelį, kuriuo vabzdžiai išeina į lauką. Avilio viršuje yra maitintuvas, per kurį, jei reikia, galima maitinti bites. Nuėmus avilio dureles, galima surinkti medų.

Bitės atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį pasaulinėje maisto sistemoje ir joms, kaip žiedų apdulkintojoms, turime dėkoti už kas trečią savo kąsnį. Daugumos augalų, kurie auginami dėl vaisių ir daržovių, produkcija yra visiškai priklausoma nuo bičių. Tačiau šiuo metu visame pasaulyje yra 3,5 mln. avilių mažiau, negu buvo 1947 metais, ir bičių kiekiai rekordiškai mažėja – dėl to kaltas reiškinys, vadinamas Kolonijos nykimo sutrikimu (angl. Colony Collapse Disorder).

„BEEcosystem“ dizaineriai tikisi, kad jie gali suburti „bitininkų bendruomenę, kurios nariai palaikytų vieni kitus, dalydamiesi geriausiomis šios srities praktikomis ir švietimo strategijomis“.
Tiems, kurie norėtų palaikyti „BEEcosystem“ siekius, bet neturi reikiamų žinių ir įgūdžių, D. Betzas ir M. Zaengle`as sugalvojo naują ambasadorių programą. Pagal šį projektą bitininkystės ekspertai aplanko tokius potencialius klientus kaip restoranai, viešbučiai ar mokymo įstaigos ir apmoko juos, kaip reikia prižiūrėti bites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)