Čia prasideda didžioji prekyba daigais ir sodinukais, kuriai ruošiasi didžiausi ir garsiausi medelynai. Tačiau jei pernai parsivežtus vaismedžius reikėjo dar kurį laiką palaikyti ir palaukti, kol dirva įšils, šis sezonas ypatingas tuo, kad jau reikia sodinti. Dirva šilta, o pasak daktaro Algirdo Amšiejaus, vaismedžius ir vaiskrūmius pageidautina pasodinti kol dirva įšyla ne daugiau, kaip 6 laipsniai šilumos.

Kalbant apie kitą sodininkų sezono dalį, tai augalų kainas, jos ne tokios džiugios. Pasak pardavėjų, lyginant su pernai metais, vidutiniškai populiariausi augalai pabrango nuo pusės iki vieno euro už vienetą. Ne tokių populiaresnių ar retesnių, kurių paklausa nėra didelė, kaina nesikeitė.

Taigi, kokiomis kainomis šiemet prekiaujama „Ką pasėsi …. 2019”.

Hortenzija 5-7 eur.

Putinas 4,5 eur.

Budlėja 5 eur.

Jazminas 5-6 eur.

Viendienė 2-2,5 eur.

Puskiparisis 6 eur.

Šilkmedis 6 eur.

Kadagys 7-8 eur.

Obelis 6-8 eur.

Agrastai 5-8 eur.

Avietės (2 metų) 2 eur.

Nektarinas 9 eur.

Nykštukinis nektarinas 20 eur.

Koloninės vyšnios 20 eur.

Šilauogė (3 metų) 9 eur.

Sedula 8 eur.

Koloninė slyva 10 eur.

Trešnė 10 eur.

Pasak organizatorių, didžiulėje parodos erdvėje – 15 hektarų plote – visuomenė galės susipažinti su žemės ūkio technika, augalų apsaugos priemonėmis, trąšomis, gyvulininkystės naujovėmis ir naujausiomis technologijomis. Kaip ir kasmet, parodos lankytojams numatyta gausi šviečiamoji programa: 36 seminarai, forumas ir konferencija.

Ekspozicijose parodos lankytojų lauks apie 500 eksponentų: 300 įmonių ir organizacijų, 200 smulkiųjų gamintojų: tautodailininkų, kaimo amatininkų, sodininkų, gėlininkų, maisto produktų prekiautojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)