Taip eksperimentuoti ji pradėjo pernai.

„Tiesiog užsienio el parduotuvėj pamačiau kad parduoda bulvių sėklas. Nustebau. Mes visi auginam bulves iš gumbų. Todėl labai parūpo išbandyti. Parsisiunčiau ir pasėjau po sėklytę į paletes. Nežinojau ar kas nors pavyks“, – pasakoja kolekcininkė.

Kai išdygo, daigelius persodino į nedidelius vazonėlius. Nustebino tai, kad vieną patikrinus, buvo matyti mažutės bulvyčių užuomazgos. Tada daigus persodino į 20 litrų talpos maišus.

„Rudenį jau turėjom bulvių gumbų, išaugintų iš sėklų. Ir augintos jos buvo maišuose. Todėl pernai vasario mėn nutarėm pasiauginti daugiau bulvių maišuose. Parsinešiau iš rūsio ankstyvos veislės bulvių gumbų ir padėjom šviesiai, kad nubustų. Kai akutėse pasirodė mažučiai daigeliai – į maišus pylėm truputį universalaus durpių substrato, dėjom po 4 bulves (galima skaldytas) ir vos vos užpylėm tuo pačiu substratu. Užraitojom kraštus, kad būtų šviesiau, kai išdigs, palaistėm vandeniu ir laukėm. Pernai pabandžiau labai anksti pasisodinti keletą bulvių. Patiko, pasiteisino, todėl dabar galiu pasidalinti su visais.“, – pasakoja eksperimentatorė ir aiškina, kaip vyksta darbas.

Daržovės auginamos 20 litrų talpos maišuose, skirtuose augalams. Maišus, o ne vazonus ji pasirinko todėl, kad galima užlenkti kraštus.

„Taigi, įpyliau į juos apie 10cm durpių substrato, padėjau 3 – 4 sudaigintas bulves ir vėl užpyliau substratu. Tik tiek, kad uždengtų bulves. Maišo kraštus užlenkiau, kad išdygę daigai gautų šviesos. Kai jie paauga – vėl papildau substrato (apkaupiu bulves ). Taip pildau iki pat maišo viršaus. Pernai vasario mėnesį taip pasodintas bulves paragavome balandžio pradžioje. Manau, kad taip bus ir šiemet“, – aiškina daržininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)