Laimė, yra augalų, kuriems tiesiog būtinas gausus laistymas.

Pasiskaitykite apie keturis nenuskandinamus augalus.

Sodinimo ir laistymo niuansai

Augalus, kurie nebijo ir netgi mėgsta drėgmės perteklių, reikia sodinti į vazonus su drenažo skylutėmis, į žemės mišinį, pralaidų vandeniui. To reikia, kad augalas nepermirktų ir kad kvėpuotų moliniai vazonai. Jei ant vazono matosi drėgnų dėmių, vadinasi, molis sugėrė drėgmės perteklių; augalo galima dieną ar dvi nelaistyti.

Dauguma augalų mėgsta drėgmę, tačiau ne pernelyg šlapią žemę. Norint patikrinti, ar ne laikas laistyti augalą, reikia pirštu patikrinti žemę.

Soleirolija (helcine soleirolii)

Tai ryškiai žalias augalas su mažais lapeliais, primenančiais ašaras. Šį augalą dažnai sodina į terariumus, nes jis mėgsta drėgmę ir suformuoja tankų lapų kilimą.

Soleirolija puikiai tiks ir pakabinamuose vazonuose. Reguliariai apipurkškite vandeniu, stebėkite, kad žemė nuolat būtų drėgna. Pastoviai nuskabykite nudžiūvusius stiebelius, o greitai augančius lapus galima apkarpyti (pavasarį netgi būtina). Laiku persodinkite augalą į didesnį vazoną.

Viksvuolė (cyperus)

Viksvuolės ilgi koteliai su skėčio formos pažiedėmis. Tai – tropinių pelkių augalas, todėl jo neįmanoma perlaistyti.

Žemė vazone nuolat turi būti drėgna, kai kurios viksvuolių rūšys ištvertų netgi stovintį vandenį.

Selaginelė

Dar vienas puikus augalas terariumu – drėgmę mėgstanti selaginelė. Ji priskirtina pataisams – labiau medžiams nei paparčiams. Šiais žemais augalais dažnai apsodinamas gruntas.
Kita vertus, selaginelė – ir mielas kambarinis augalas, kurio žemę reikia nuolat laikyti drėgną, o pačią gėlę dažnai apipurkšti vandeniu. Yra daug selaginelių rūšių/

Papartis (nephrolepis)

Dauguma paparčių puikiai jaučiasi drėgnose patalpose, kuriose imituojama jų natūrali gamtinė terpė. Papartis nephrolepis – klasikinis kambarinis augalas, jį lengva auginti, jei tik neleisite perdžiūti šaknims.

Jei trūksta drėgmės, paparčio lapai pagelsta, todėl kasdien apipurkškite papartį vandeniu, žiūrėkite kad vazono padėkliuke visada būtų šiek tiek vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)