„Kalbant apie tai, kokios gyvulių veislininkystės parodoje, verta pasakyti, kad „Žalioji savaitė“ tiesiog metų pradžios paroda, po kurios seka specializuoti renginiai, sutraukiantys daugiau atskirų sričių specialistų“, – aiškina ekspertas Vilius Rekštys.

Ekspertas įvardina ir tendencijas, kurios matomos Europoje. Ūkininkai nori vis stambesnių raguočių ir juos stengiasi auginti ekologiškai bei ekstensyviai, šerti ekologiškai produktais, kraigui naudoti chemikalais neužterštus šiaudus.

„Formuojant mėsinius galvijus stengiamasi išvesti tokius, kad jie būtų atsparesni aplinkos poveikiui, todėl jiems laikyti reikėtų kuo mažiau pastatų ir priežiūrios. Lyginant Vokietijos ir mūsų ūkius, matome, kad mūsų ūkiai kur kas mažesni nei tenykščiai“, – aiškina V. Rekštys ir sako, kad mes negalime sakyti, jog atsiliekame nuo vakariečių.

Didesni prekiniai lietuviški ūkiai perka tuos pačius veislinius gyvulius kaip ir kolegos iš turtingesnių šalių ir taip plečiasi. Tiesiog mūsų ūkiai dar mažesni ir ne tokie efektyvūs.

Pavyzdžiui, jei atmesime didžiuosius augintojus, vidutinis Lietuvos kiaulių ūkis 80–150 paršvadežių, Vokietijoje nuo 200.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)