Pasak sodininko, netgi skinti reikia ne bet kaip.

„Pas mus ateina žmonių, kurie nuo krūmo ar kekės uogas tiesiog traukia ir lupa. Taip elgtis negalima, nes ant krūmo atsiras žaizdelių, per kurias gali patekti ligos užkratas. Reikėtų kekę apkabinti, tarp pirštų „pakutenti“ ir tada uogos pačios subyrės į delną. Jas reikia supilti į kvėpuojantį indą. Dirbti reikia anksti ryte arba vakare, kai ne taip karšta“, – aiškina T. Gurskas.

Nuskynus pageidautina uogas padėti šaldytuve, kur apie 6 laipsniai šilumos. Tokios laikysis ilgai. Į šaldiklį reikia dėti atvėsintą derlių. Plantacijų savininkai per šiuos karščius netgi nuomoja automobilius-šaldytuvus, kuriuos stato laukuose, kad tik galėtų kuo greičiau atvėsinti derlių ir taip prailginti jo pardavimo laiką.

„Prieš dėdami į šaldiklį perrinkite uogas, kad neliktų sugedusių uogų, lapų. Nuplovę būtinai nusausinkite – padėkite ant popierinio rankšluosčio. Tada žiemą jos byrės kaip perlai ir nebus vienas didelis gabalas, kurį padalinti sudėtinga“, – pataria T. Gurskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)