Sėklų pardavėjai vienbalsiai sutaria, kad sėklų kainos kasmet nors ir kyla, bet šuolis nėra labai didelis. Kur kas sunkiau susiorientuoti dešimtyse naujų veislių ir pakuočių, pritaikytų tiek profesionalams, tiek vaikams.

Vaikiškos sėklos

„Šiais metais žmonės daugiausiai perka agurkų, salotų, morkų bei moliūgų sėklas. Iš prieskoninių augalų sėklų populiariausios yra levandų, rozmarinų, petražolių ir čiobrelių sėklos. O gėlių kategorijoje paklausios išlieka saulučių, našlaičių, nasturčių, gvaizdūnių ir leukonijų sėklos“ , – tikina „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Sėklomis prekiaujančios UAB „Nojus“ komercijos padalinio atstovė DELFI sakė, kad naujovių yra kiekvienais metais, siūlomos naujos sėklų veislės, linijos, modifikuotos sėklos. Sodininkai gali įsigyti ir įmantresnių sėklių.

„Šiuo metu populiariausios iš netradicinių yra egzotinių yra sėklos juostoje. Jas lengva sodinti, jų nereikia pikuoti, jos palengvina sodininkų darbą. Šios sėklos juostoje pas mus yra jau antri metai.

Siūlome įvairiausių linijų, pradedant skirtų profesionalams baigiant vaikams pritaikytų sėklų“, – sakė UAB „Nojus“ atstovė.

Kauno stoties rajone esančios parduotuvės „Žalia stotelė“ pardavėja Regina tikina, kad jų parduotuvėje šiuo metu be standartinių sėklų, sodininkai taip pat perka salierų, porų, arbūzų sėklas. Šiemet atsirado apie 60 naujų veislių, daugiausiai – pomidorų, agurkų, paprikų ir gėlių veislių sėklos.

„Jau mes ir pernai turėjome, taip ir šiemet yra tokia sūri prieskoninė žolė, kuri taip ir vadinasi – druskė. Taip pat turime naują aštrių paprikų veislę. Šiaip drastiškų naujovių nėra, tiesiog į asortimentą įvedamos naujos veislės. Gal Vilniuje žmonės ieško įmantresnių augalų, mūsų parduotuvė stoties rajone, čia labiau atvažiuoja ir perka iš kaimo vietovių“, – teigia Regina.

Vazonai nekinta

Kalbant apie vazonus bei daigyklas, patys populiariausi produktai jau kelinti metai yra durpiniai vazonai bei daigyklos. Jų metų pradžioje „Maximoje“ parduodama apie 15 000 vienetų, o šiemet pardavimai yra išaugę iki 18 000 vienetų. Taip pat populiarūs maži, 15 cm skersmens vazonai daigams bei plastmasinės daigyklos po 16, 24 bei 54 narelius.

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovės V. Drulienės duomenimis tinklo parduotuvėse sėklų ir sodinukų kainos praėjusiais metais, palyginti su 2017, mažėjo vidutiniškai 6 proc. Šiais metais sėklų kainos turėtų išlikti panašios kaip ir pernai.

„Tiesa, kai kurių populiariausių sėklų, kaip krapų, salotų, cukinijų, ridikėlių, špinatų, burokėlių bei agurkų kainos pastaruoju laikotarpiu yra sumažėjusios apie 20 proc., palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai“, - sako V. Drulienė.

„Kainos per daug nekinta, gal keliais centais, tikrai nežymiai. Aišku, kaip ir viskas, taip ir sėklos kažkiek brangsta, tačiau skirtumas nuo praeitų metų nedidelis. Tendencija yra, bet didėjimas neženklus. Kai kurių sėklų kainos visiškai nesiskiria, ypač kalbant apie gėles“ , – sako „Žalios stotelės“ pardavėja Regina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)