Kuo tręšti agurkų daigus

Jeigu agurkai išdygo, tačiau augti nustojo, būtina augalą patręšti. Tada tręšimui geriausia naudoti karvių mėšlą (viena dalis karvių mėšlo ir dešimt dalių vandens) ar vištų mėšlą (viena dalis mėšlo ir dvidešimt dalių vandens), liejant trąšas prie šaknų vietoj įprasto laistymo.

Jeigu tokių organinių trąšų neturite, galima naudoti mineralines. Penkiolikai augalų palaistyti reikės po arbatinį šaukštelį amonio nitrato, kalio druskos ir superfosfato ištirpinti penkiuose litruose vandens. Po poros savaičių tręšimą galima pakartoti, tirpalo koncentraciją didinant dvigubai.

Kuo laistyti agurkus, kad gerai augtų

Kad agurkai gerai augtų ir gausiai derėtų, svarbu nepraleisti momento ir dar prieš žydėjimą juos patręšti karvės mėšlo užpilu, pridedant šiek tiek boro. Boro kiekis neturi viršyti vienos granulės vienam litrui vandens.

Kai agurkai pradeda derėti, pageidautina juos patręšti kombinuotu tirpalu, kuriame yra didelis kiekis magnio, kalcio, kalio, geležies ir azoto. Tam į karvės mėšlo užpilo kibirą reikia įberti 10 gramų superfosfato, kalio sulfato, taip pat 20 gramų kalio ir magnio sulfato. Vos stiklinė tokio tirpalo papildys trūkstamus elementus ir žymiai padidins agurkų derlingumą.

Kuo tręšti agurkus, kad augtų vaisiai

Kai pradeda duoti vaisius, agurkus taip pat reikia tręšti, nes to nedarant gali nukentėti derlius, tad būtina juos tręšti maistingais mišiniais. Iš organinių medžiagų galima naudoti žolės ir bananų žievių užpilą (pusę kibiro piktžolių ir bananų žievių užpilkite vandeniu ir palikite šiltai trims dienoms).

Svogūnų lukštų užpilas (litras lukštų užpilamas penkiais litrais vandens ir parą palaikomas) taip pat yra nebloga trąša agurkams, teigiamai veikianti vaisių augimą. O jeigu dar papildomai įpilsite stiklinę pelenų ir juo palaistysite, paskatinsite ne tik derlingumą, bet ir augalų imuninę sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)