Nes žiemą pavojingas ne tik šaltis, bet ir laukiniai žvėrys, galintys sugraužti sodinuką iki pat šaknų. Parinkome patarimais, kaip nuo kenkėjų apsaugoti šilauoges. Kai kurie patarimai keisti, kiti įdomūs ir galbūt efektyvūs.

Tradicinis būdas krūmą apdėlioti pušies šakomis arba pridengti specialiu tinkleliu, per kurį žolėdžiai neprieina prie ūglių. Kai kas ištisus metus krūmus laiko apgobęs agroplėvele.

„Radau būdą apsaugoti – ant aukšto kuolo reikia pririšti laisvai judančią DVD plokštelę. Ji juda – mirga ir gyvuliukai apeina sodą. Išbandyta. Svarbu tik kad tas DVD laisvai kabaliotų ir suktųsi“, – feisbuke rašo vienas iš patyrusių sodininkų.

Kitas jam antrina, kad labai padeda šalia DVD disko pakabinti ir 100 litrų tuščius šiukšlių maišus. Šie plaikstosi vėjyje ir baugina grobuoniškus žolėdžius.

Tiesa, ne visi pritaria šiam metodui, nes, pavyzdžiui, stirnos dažnai ateina naktimis, kai ant karčių pakabintų diskų paprasčiausiai nesimato ir joks mirguliavimas jų netrikdo.

Kitas metodas liaudiškas – labai padeda apkaišioti neplauta avių vilna.

Nors būdų yra įvairių, tačiau bendra tendencija, kad tvirta tvora visgi patikimiausias būdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)