Kur gauti grybų sporų ir kaip jas paruošti

Visų pirma reikia rasti grybų sporų. Jei netoliese yra miškas, sporų nebūtina pirkti. Keliems dideliems, tvirtiems grybams nupjaukite galvutes ir sumalkite mėsmale. Tą grybų faršą sudėkite į butelį, pripiltą vandens su prancūziškomis mielėmis.

Skystis būtinas, kad sukurtumėte agresyvią stimuliuojamąją terpę sporoms sužadinti ir daugintis.

Jei sumaltas grybų kepurėles sudėsite tiesiog į vandenį, rezultato nebus. 1 l vandens pakanka 2 šaukštelių mielių. Skysčio turi būti tiek, kad apsemtų maltus grybus.

Masę paliekame stovėti 1 mėnesį – tiek laiko pakaks, kad nubustų sporos. Galiausiai dugne nusės minkštimas. Jį išimkite, o skystį su sporomis nupilkite į kitą indą.

Grybų sėjimas

Turėkite omenyje, kad skystyje yra milijardai grybų sporų. Todėl jokiu būdu negalima laistyti dirvos tokiu koncentratu. Sėjimui paimkite stiklinę vandens su sporomis ir supilkite į 200 l statinę su vandeniu. Prieš sėjimą kruopščiai išmaišykite. Tirpalo įpilkite į laistytuvą ir gausiai paliekite dirvą po medžiais arba grybams numatytoje vietoje.

Renkant grybams vietą svarbu atsižvelgti į jų augimo sąlygas ir poreikius. Geriausia paskirti grybams specialią vietą ir padaryti ją maksimaliai natūralią. Pavyzdžiui, raudonviršiams parinkti vietą po beržais, baravykams – po ąžuolais. Po tokiais medžiais šiaip ar tai auga tik vienmetės laukų gėlės, grybai tarp jų atrodys labai natūraliai ir gražiai.

Užsiauginti grybų patiems nesunku, ypač jei netoliese yra miškas arba sklype auga miško medžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)