Noriu papasakoti apie dar vienas natūralias trąšas – mieles. Paprastas kepimo mieles. Jų raugas labai plačiai naudojamas:
* purškiant ant lapų, kaip konkurencinė mikroflora prieš ligų sukėlėjus,
* liejant - kaip antistresinė priemonė,
* kaip gintaro rūgšties analogas,
* kaip trąšos.
Tiems, kas nenori naudoti mineralinių trąšų – mielės yra puiki išeitis. Jos padeda augalams pasisavinti dirvoje esantį kalį(K) ir kalcį(Ca).
Be to, mielėse yra daug baltymų. Būtent baltymai yra ilgai (lėtai) veikiančio azoto (N šaltinis. Azoto ir kalio kiekis dirvoje nulems gerą pomidorų skonį ir aromatą.
100 gr mielių +1 valg šaukštą kali sulfato arba kalio monofosfato, ištirpinti 10 litrų vandens ir kas pora savaičių. (kas 14 dienų) palieti po 1 litrą augalui.
Tokiu mišiniu lieti reikėtų kai jau būna užsimezgę vaisiai. Kitais atvejais naudoti tik mieles, ištirpintas vandenyje.