Karvių melžimas ir priežiūra yra beveik visiškai automatizuoti. Be to, kad karvės yra melžiamos robotu, garduose „dirba“ pašarų „pristumėjas“ ir mėšlo šalinimo įrenginiai.

Įmonė turi 12 karvių melžimo robotų. Ateityje planuojama įsigyti dar daugiau, nes pasak V. Viskonto 1050 melžiamų karvių turintis ūkis neįsivaizduojamas be moderniųjų technologijų pagalbos.

„Melžimo robotas yra kaip aukštos kvalifikacijos darbininkas, kuris niekada neklysta. Roboto kompiuteris mato visus svarbiausius gyvulio parametrus ir netgi gali anksti informuoti apie karvės ligas. Robotai labai stipriai palengvina ūkio veiklą,“ – melžimo robotų privalumus vardina V. Viskontas.

Vidutiniškai per parą iš vienos karvės primelžiama apie 33 litrus pieno. Melžimo robotai pumpuoja pieną į aušintuvą, o paskui pienovežiai išveža pieną į pieno perdirbimo įmones.

Kaip veikia melžimo robotai ir kodėl karves juos myli, galite sužinoti DELFI TV siužete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)