Kaip sako M. Narvilis, vasarinių česnakų negalima sodinti per anksti.

„Todėl paprastai žmonės vasarinių česnakų auginimui ruošiasi dar rudenį, kad pavasarį galima būtų tai atlikti kuo greičiau, – aiškina specialistas. – Geriausias laikas sodinimui – pirma, vėliausiai antra balandžio savaitė.“

Česnakams patinka derlinga žemė, kuri gerai įšyla. Todėl sunki žemė su molio ar durpių priemaišomis netiks. Smėlinga žemė, pasak M. Narvilio, taip pat netinka, nes augalams trūks drėgmės.

Prieš sodinimą būtina atrinkti kokybiškus ir sveikus sodinukus. Nevertėtų sodinimui imti skiltelių iš česnako galvos, kurioje mažai skiltelių. Sodinimui tinka skiltelės, kurių svoris nuo 3 iki 6 g, svarbu, kad jos nebūtų pažeistos. Atskirti skilteles nuo galvutės ir paruošti reikia likus kelioms dienoms iki sodinimo.

Toliau reikia ruošti lysves. Pasirinktoje vietoje būtinai išlyginkite ir išpurenkite gruntą ir iškaskite duobutes sėjimui. Duobutės turi būti apie 3-4 cm gylio, ir jas reikia iškasti 25-30 cm atstumu vieną nuo kitos. Dideles vasarinių česnakų skilteles reikia sodinti 10-12 cm atstumu, o smulkesnes skilteles reikia sodinti ne didesniu nei 8 cm atstumu. Negalima įspausti skiltelių į gruntą, nes jos gali neišdygti.
Po to sėjinius reikia užberti dirva ir mulčiuoti – taip neišgaruos drėgmė, o ant paviršiaus nesusidarys pluta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)