Skruzdėlių gali atsirasti ne tik lauke, bet ir name, bute. Tad kaip gi jas išprašyti?

1. Taigi yra nemažai priežasčių, kodėl reikia kovoti su juodosiomis skruzdėlėmis. Jos globoja amarus, saugo juos nuo priešų. Pernešdamos amarus ant medžių ir ant sodinukų, skruzdėlės padaro daug žalos sodui ir daržui. Juodosioms skruzdėlėms nepatinka aliejus, todėl rekomenduojama pilti aliejaus ant skruzdėlių takelių ir jų lankomose vietose. Svarbiausia – sunaikinti skruzdėlyno motinėlę, tada skruzdėlynas palaipsniui sunyksta. Skruzdėlės darbininkės žūva, nes tampa nebereikalingos, be to, sustoja reprodukcija.

2. Pradėti kovą su skruzdėlėmis efektyviausia rudenį – spalio pabaigoje–lapkričio pradžioje. Tuo laikotarpiu skruzdėlės išgyvena anabiozę – jų gyvybiniai procesai tiek sulėtėja, jos atrodo negyvos. Jei sunaikinsite jų namus, skruzdėlės nebeturės jėgų juos atstatyti. Paimkite kastuvą ir nukaskite skruzdėlyno viršų. Skruzdėlės jau įsikūrusios pačioje apačioje – landose, takuose. Atsukite iš žarnos karštą vandenį ir pilkite į skruzdėlyną. Į skruzdėlyną telpa 50–200 l vandens, taigi pilkite tol, kol bus skysta žemė. Tada sumindykite kojomis žemę – taip tarsi supresuosite skruzdėles.

3. Skruzdėlėms nepatinka daug kvapų: pomidorų krūmų, sugedusių citrinų, anyžių, gvazdikėlių, šeivamedžio, pelynų, laukinių mėtų ir petražolių. Užuodusios šiuos aromatus, skruzdėlės išsikelia į kitą vietą. Patrinkite skruzdėlių takelius šviežio česnako skiltele. Pakuotes, indų kraštus patepkite saulėgrąžų aliejumi – ir jo kvapo skruzdėlės nepakenčia.

4. Vienas kovos su juodosiomis skruzdėlėmis būdas veiksmingas tiek namuose, tiek sklype. Jums reikės miško skruzdėlių – jos skubės grįžti į savo namus ir išsives juodąsias skruzdėles. Rezultatas pranoks visus lūkesčius.

5. Sumaišykite vandenį su cukrumi ar su medumi, šį sirupą supilkite į stiklainį arba į stiklinę. Indą su sirupu pastatykite ten, kur mėgsta lankytis skruzdėlės – jos į jį sulips. Beliks išpilti į klozetą visą indo turinį.

Atkreipkite dėmesį

Bute gana sunku kovoti su skruzdėlėmis. Skruzdėlių lizdas labai mažas, jos gali bet kur jį įsirengti – kištukiniame lizde, už grindjuostės, po virykle ir daugelyje kitų vietų. Patirtis rodo – skruzdėlės labai dažnai apsigyvena kartoninėse dėžėse.

Naudingas patarimas

O kaip kovoti su skruzdėlėmis liaudiškomis priemonėmis? Lygiomis dalimis sumaišykite cukraus, medaus, borakso ir glicerino. Šios masės rutulių išdėliokite ant metalinių dangtelių arba ant lėkštutėse. Boraksas parduodamas vaistinėse. Galima naudoti ir cinamoną, mieles, actą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)