Pavyzdžiui, sodinė šilauogė, rododendrai, azalijos, pjieriai, tam tikros magnolijų rūšys sodinamos į rūgščią terpę PH 4,0-5,0. Šiems augalams, jei dirvožemis nėra rūgštus, reikėtų pakeisti žemę supilant į iškastą duobę rūgščios durpės substratą. Daugumos rūgščiamėgių augalų šaknys yra paviršinės, todėl duobę reikėtų kasti platesnę ir negilią. Duobės gylis turėtų būti apie 0,5 m. plotis ir ilgis apie 1 m. Sodinant šiuos augalus svarbu žinoti, kad durpių substratai greitai perdžiūsta, todėl reikės papildomai laistyti.

Visų augalų šaknys nepakelia užmirkimo, jos negauna deguonies, pradeda pūti, augalas miršta. Todėl labai svarbu augalo neperlieti. Ypač tai aktualu sodinantiems į sunkią, molingą ir vandeniui nelaidžią žemę. Sodinantiems į sunkią žemę patartume rūgščiamėgius augalus sodinti į vadinamąjį "kaupą". Renkantis šį būdą duobės plotis ir ilgis nepakinta.

Reikalingas gylis – apie 25 cm. Duobę pripilti rūgščios durpės substrato ir dar padaryti 25 cm aukščio kalniuką, vadinamąjį ,,kaupą“.Į tą kalniuką ir reikėtų sodinti augalus molinguose dirvožemiuose. Tai apsaugos augalo šaknis nuo užmirkimo. Šis sodinimo būdas plačiai naudojamas sodinių šilauogių plantacijų įveisimui, nes labai sumažina sodinimo kaštus dėl to, kad nereikia įrenginėti drenažinio sluoksnio.