Tokių pomidorų privalumas tas, kad juos galima auginti bet kur, kad ir balkone ar ant palangės, reikia tik turėti vazoną. Laidą galite pamatyti čia.

„Pomidorai yra dviejų rūšių determinantiniai ir indeterminantiniai. Pirmieji tai vadinamojo „užbaigto augimo“. Kiek jis išleis žiedų, tiek ir bus pomidorų. Augalo gyvenimas praktiškai baigsis. Tai reiškia, kad jų negenime, nes pašalinus šakelę pašalinsime ir žiedelį, iš kurio gali išaugti pomidoras“, – niuansus aiškina L. Liubertaitė.

Indeterminantiniai tai patys paprasčiausi pomidorai, auginami šiltnamiuose, kuriuos reikia rišti, nes jis tarsi liana ir gali augti labai aukštai, tačiau juos sustabdo žiema ir ligos. Mūsų sezonas ribotas ir viso potencialo neišnaudos. Dėl to nugnaibomi pažastiniai ūgliai, kad augalas viso potencialo neskirtų žalios masės auginimui ir dėl to paliekamas tik vienas ar du stiebai.

Deja, bet dažnai ant pakuotės nėra parašyta pomidoras determinantinis, ar indeterminantinis? Tai pakankamai sudėtinga, nes ant pakuotės to paprastai nerašoma. Paprastai determinantiniai tai žemaūgiai pomidorai. Jei tai aukštaūgiai, tai parašyta ant sėklų pakuotės iki kiek jis auga, pavyzdžiui, 1,2 metro. Tokių nereikia genėti. Jei nenorite genėti, tiesiog rinkitės determinantinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)