„Pirmas žingsnis renkantis mėsą pažiūrėti į mėsą ir po to pažiūrėti pardavėjui į akis. Jei pardavėjas sugebės paaiškinti iš kur kiaulė, kaip auginta, galime pirkti. Kalbant apie lašinius, tai vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų. Tai puikus produktas, tiems, kurie nori sočiai ir sveikai valgyti. Šį produktą lietuviai ypatingai vertino, nes mėsa buvo prabanga, valgoma retai. Riebalus buvo galima saugoti ilgai. Jie sūdyti, vytinti, rūkyti kamine“, – produkto specifiką aiškina T. Rimydis.

Virtuvės šefas aiškina ir kaip paprastai įvertinti lašinio šviežumą. Jei paspaudus pirštu lieka duobelė, vadinasi tai jau „pabuvęs“ produktas, kurį labiau vertina nei ką tik papjautą. Tokia mėsa brandesnė, iš jos išgaruoja sultys, vanduo. To nereikia bijoti. Dabar netgi populiaru lašinius tik pasūdyti ir brandinti.

Jei įduba „atšoka“, tai reiškia, kad lašiniai švieži.

Nereikia bijoti ir lašinių su kumpiu. Tokius gabalus patartina kepti visus, nes artėja šašlykų sezonas.

Renkantis tokį gabalą svarbu, kad nebūtų pašalinių kvapų ir spalva primintų vaivorykštę – mėsa raibuliuotų prieš šviesą.

Daugiau patarimų vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)