Ekspertai mano, kad rozmarinai veiksmingiau suteikia energijos nei gėrimai, kurių sudėtyje yra kofeino. Jei rozmarinus auginsite namuose, prisiminkite, kad jų lapus reikia rinkti iki žydėjimo, kitaip jie bus nemaloniai karstelėję.

Rozmarinai ant palangės

Rozmarinai nebijo šalčio, bet labiau mėgsta šilumą. Šie augalai nereiklūs, jų nereikia dažnai laistyti. Vis dėlto jiems reikia daug šviesos.

Rozmarinas puikiai auga gerai apšviestoje vietoje, o rudens-žiemos laikotarpiu jam būtinas papildomas apšvietimas. Jo šaknų sistema gerai išvystyta, todėl reikia pasirinkti didesnį vazoną, į kurio apačią būtina įpilti drenažo. Dirvožemis turi būti ne itin derlingas, neutralus ar šiek tiek šarminis, su mažais akmenukais.

Rozmarinas gali žūti nuo perlaistymo. Jis blogai reaguoja į aukštą kambario temperatūrą, tačiau sėkmingai peržiemoja patalpoje, kurioje plius 15 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)