Darbų gėlyne lapkritį sąrašas:

-raganes galutinai uždengti žiemai,

-rožes uždengti ne medžiaga, o užberti durpėmis, sausa žeme,

-didžialapes hortenzijas, krūminius bijūnus uždengti žiemai,

-jurginus uždengti žiemai,

-mulčiuoti lelijas, apdenkite nuo drėgmės,

-apkarpykite daugiamečius augalus, įveskite tvarką gėlyne,

-pasėkite vienmečius ir daugiamečius augalus,

-pasodinkite tulpes ir hiacintus (jei dar neįšalo žemė),

-į vazonus sėkite tulpes, krokus, pakalnutes, hiacintus),

Lapkritis vaistažolių rinkimo laikas – ieškokite svilarožių, taukių, šlaitinių dirvenių, baltalksnių.

Daugiausia darbo su augalais vazonuose – žemė juose visiškai įšąla, taigi augalams nelengva. Kad taip nenutiktų, iškaskite dideles duobes ir įstatykite vazonus į jas taip, kad augalai būtų iki pat viršaus užkasti. Žemės paviršių mulčiuokite, padenkite šakelėmis.

Štai viena gudrybė, kaip apsaugoti augalus su miegančiais pumpurais. Rožių su atvira šaknų sistema sodinukus ir daugiamečių augalų daigus sodininkai gauna jau vasarį. Kad juos būtų galima laikyti sode, reikia pasiruošti.

Suraskite tinkamą vietą, iškaskite 70–90 cm gylio duobę, įstatykite į ją faneros dėžę su dangčiu, dangtyje pradurkite skylutę. Dangtį uždenkite klijuote, užberkite žeme.

Kai ateis laikas, nuimkite klijuotę, pakelkite dangtį ir įstatykite paketą su sodinuku į dėžę, paskui viską vėl uždenkite. Sniegas neleis augalams sušalti, o klijuotė išsaugos drėgmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)