Apie tai kalbėjome laidoje Delfi tema

Rudeniop, kol dar yra braškių, galima sukurti vilioklį, kurio pagalba bus galima sunaikinti bent dalį šių kenkėjų.

„Tai visiškai ekologiškas produktas, o šis laikas tinkamas, nes dar yra braškių, kurių kvapą kenkėjai mėgsta. Imame kuo ilgesnius ir siauresnius plastmasinius indus. Sutriname braškes ir pridedame cukraus, galima pridėti ir juodos duonos, kurie skatina rūgimą. Šiam kvapui kurkliui negali atsispirti“, – aiškina sodininkas.

Indai su „užtaisu“ įkasami į žemę, maždaug centimetru žemiau dirvos, kad parazitai turėtų kaip į juos įlįsti. Pasak A. Amšiejaus, jis pats naudoja šį būdą ir jam buvo taip, kad po savaitės patikrinęs gaudykles rado pilnus bokalus vabalų. Į indus jie sukrenta ir atgal neišlipa.

Gaudykles reikia statyti keliose vietose – nes ne visada pataikome ant tako, kuriais vaikšto vabalai. Šiemet metai jiems palankūs daugintis, nes daug šilumos.

„Norint išvyti vabalus iš daržo patartina mulčiuoti augalų šaknis nupjauta žole, nes jie nededa kiaušinių ten, kur vėsu. Žolė neleis įkaisti žemei iki kiaušiniams reikalingos temperatūros“, – pataria profesionalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)