„Džiaugiuosi, kad viena didžiausių pasaulyje medicininių kanapių bendrovių pasirinko Lietuvą ir mūsų valdomas bendroves savo tolimesnei plėtrai Europos rinkose. Man pačiam tai geriausias mūsų nuoseklios investicinės strategijos į kanapių verslą ir efektyvaus visos komandos darbo įvertinimas”, – apie sandorį kalbėjo „ACME Grupės“ valdybos pirmininkas Stepas Telešius, rašoma įmonės pranešime spaudai. „Be to, mūsų interesas sparčiai augančiame pasauliniame kanapių versle išlieka, nes sandorio metu „ACME Grupė“ tapo dalies „Aurora Cannabis“ akcijų savininke.”

„Agropro“ yra didžiausia ekologiškų pluoštinių kanapių ir jų produktų augintoja, perdirbėja ir tiekėja Europoje. Šiuo metu bendrovė 1600 hektarų plote augina pluoštines kanapes, iš kurių gali būti išgauta daugiau nei 1 000 000 kg organinių kanapių sėklų. „Agropro“ turimos sutartys ir pajėgumai leidžia plėsti savo auginimo plotus virš 3 000 hektarų visoje Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

„Borela“ valdo kanapių grūdų perdirbimo bendrovę, o 2017 m. tapo kanapių perdirbimo bendrove, gavusia BRC kokybės sertifikatą, leidžiantį bendrovei tiekti produktus į prekybos centrus. „Borela“ yra gavusi „USDA Organic” ir kitus sertifikatus, suteikiančius galimybę parduoti aukščiausios kokybės produktus didelėse rinkose

Po įsigijimo, abiems minėtoms bendrovėms ir toliau vadovaus ta pati patyrusių vadovų komanda.

Anot Terry Booth „AURORA Cannabis“ direktoriaus, UAB „Agropro“, kaip Europoje pirmaujančios ekologiškų pluoštinių kanapių augintojos, įsigijimas ypač reikšmingas dėl anksčiau neišnaudotų galimybių gaminti kanabidiolį (angl. CBD).

„Su mūsų patyrusia mokslininkų komanda laukiame augančio derliaus, kuris užtikrins didėjantį biologinės žaliavos kiekį, reikalingą produktų iš kanapių gamybai. Įsigydami Europoje spėjusias įsitvirtinti UAB „Agropro“ ir UAB „Borela“ ir turėdami sutartis pluoštinių kanapių auginimo plotams plėsti bei tvirtus esamų pajamų srautus, galėsime toliau tęsti savo veiklą įgyvendindami globalią strategiją”, – sakė Terry Booth.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)