„Noriu parodyti keletą pomidorų veislių, kurios man praeitą sezoną patiko ir tikrai kartosiu šiemet. Įdomu ar taip pat joms seksis ir šiemet“, – rašo ji savo feisbuko paskyroje.

Slivka gurman – aukštaūgė. Pernai derėti pradėjo viena iš pirmųjų, o baigė lapkričio mėnesį. Būtent todėl jos nesiūlyčiau sodinti lauke – maras „nukirs“ per anksti.

Marina's prise – margalapė veislė. Tiesa, vėliau visi lapai būna žali vienspalviai. Pomidorai – nedidelės dvispalvės širdelės. Dera labai gausiai, bet aš auginau 2 stiebais.

Chupa chups orange yra labai jauna ir dar nestabili veislė, todėl jos yra pasklidę kelios spalvos (oranžinė, geltona, avietinė, raudona). Visi jie plokščiai apvalūs, su antocianiniais petukais.

Pomaranch – dideli širdiniai pomidorai. Kaip man patinka tokia spalva! Jie tarsi šviečia. Labai skanūs, nors skonis ne tradicinis, jaučiasi egzotinių vaisių poskonis ir aromatas.

Demint de rosoy – dideli, mėsingi, avietinės spalvos pomidorai. Kaip norisi riekę tokio pomidoro užsidėti ant duonos, apteptos sviestu ir pabarsčius druskyte vei pipiriukais, pasimėgaujant suvalgyti. Tokie sumuštiniai man primena vaikystę.

Kitu įrašu ji dar išplėtė veislių sąrašą:

„Nors praeiti metai pomidorams buvo nelabai palankūs (šaltas pavasaris, paskui tropiniai karščiai ir rudeniškas rugpjūtis), bet derliumi aš negaliu skųstis. Šiltnamyje sezonas buvo labai ilgas. Ypač nudžiugino tai, kad buvo daug skanių veislių, kurias su malonumu šiemet auginsiu vėl.

Didžiąją dalį patikusių veislių sudaro įvairių spalvų širdies formos pomidorai: „Чёрное сердце с носиком“ – rudas, Walt swolka heart – avietinės spalvos, Italian Stallion – raudonas, Jaune du lac de bret – oranžinis, Zolotyje gory Medeo – dvispalvis, o Sgt. Peppers – antocianinis (tamsiai violetiniais petukais). Ir tikrai netiesa, kad, taip vadinamos, jaučio širdžių veislės būna nederlingos. Dažnai kekes reikia net parišti, kad nuo svorio jos nenulūžtų.

Dvispalviai ar trispalviai pomidorai ne tik skanūs, bet labai gražūs. Dažnai jų pjūvis būna raštuotas kaip mandala. Pjaunu Mystere Berthier, Sandburg GWR ar True colour ir grožiuosi. O skonis ir aromatas primena kažkokius egzotinius vaisius.

Žinoma, gerai pasmaližiauti, bet labiausiai džiaugiuosi radusi kvepiantį, tikro, senoviško skonio pomidorą. Egyptian boat, Italian Stallion, atrodo net primena vaikystę.

Nors man labiausiai patinka stambiavaisiai pomidorai, bet vaikų džiaugsmui auginu ir vyšninius pomidorus – Gardeners sweetheart, Valentinka ir, jau ne pirmus metus, Sungold F1.

Kol už lango žiema, kol šalta, pats laikas pagalvoti ką reikės sėti. Kasdien vis pašiugždenu, padėlioju sėklytes ir nekantriai laukiu pavasario.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)