Planuojama, kad toks savaitgalis bus tradiciškai organizuojamas kartą per metus – antrą liepos savaitgalį.

„Antras liepos savaitgalis tai pats vasaros vidurys, kai dar turime braškių, vasarinių aviečių, sausmedžio, medlievos, prasideda šilauogės. Norime į tai pažvelgti iš šeimos pusės, kad tėvai kartu su vaikais galėtų aplankyti ūkius, pažiūrėti, kaip uogos auginamos, skinamos, vėsinamos ir vaikai suprastų, koks yra visas uogos kelias. Tarpusavyje sutarėme, kad priiminėsime ūkiuose svečius ir leisime uogas pirkti pigiau, skintis patiems“, – aiškina Tautvydas Gurskas, Lietuvos uogų augintojų asociacijos vadovas.

Jis pateikia ir pavyzdį. Jei šilauogių kilogramas perkant turguje kainuoja 4 eurus, tai ūkyje bus 2 eurai.

T. Gurskas sako, kad stengsis surengti ir atrakcijų, galbūt susitikti su savininkais, kad vyktų edukacija. Tikslas padaryti išskirtinę dieną, skirtą uogai, kaip karalienei.

Tautvydas Gurskas

„Pastebiu tendenciją, kad uogos, lyginant su pernai metais, šiemet nebrangsta. Toks įspūdis, kad pirkėjai jaučia infliaciją ir gali atsisakyti ne pirmo būtinumo produktų. Ūkininkų sąnaudos didėja ir jas amortizuoja savo pelno sąskaita. Jei dar nutiks protu nesuvokiamas dalykas – bus apmokestintas laistymui skirtas vanduo, neįsivaizduoju, kas tada nutiks. Tik girdžiu, kad žmonės pradeda daugiau dirbti, mažiau samdo žmonių, tačiau tai blogai, nes žmonės pervargs ir tiesiog numos ranka į šį verslą, nes rizikos didelės, o pelnas vis mažesnis“, – dėlioja T. Gurskas.

Asociacijoje yra apie 70 ūkininkų, dauguma žada dalyvauti renginyje. Jų sąrašas ir kontaktai puslapyje https://www.luaa.lt/. Tačiau prieš važiuojant reikėtų pasiskambinti šeimininkui ir susitarti, nes galbūt, jei planuojate rinkti šilauoges, jūsų krašte derlius tiesiog vėluoja ir uogų dar nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją