Raudonėlių užpilas varo prakaitą, padeda atsikosėti, susirgus angina, skalaujama burna. Raudonėlių dedama į daugelį gydomųjų arbatų mišinių. Atšalus orams, jo galima gerti vietoj įprastinės arbatos, nes raudonėlių arbata yra kvapni, skani ir ją mėgsta vaikai. Kai kraujuoja dantenos, formuojasi ant jų akmenys, rekomenduojama kelis kartus per dieną pakramtyti žalių ar džiovintų lapų bei žiedų.
Tai daugiametis, 40-70 cm žolinis augalas su violetiniais žiedais. Tinka auginti ir gėlių lysvėje, vazonuose. Raudonėliai nereiklūs augalai, tik nemėgsta rūgščių, užmirkusių dirvų. Į daigynėlį arba į dirvą sėjama balandžio pradžioje. Sėklos labai smulkios, greitai uždžiūsta, todėl patikimiau sodinti daigais 30-40 cm atstumu. Vienoje vietoje raudonėlis gali augti iki 10 metų.
Raudonėlių kvapas panašus į čiobrelių ir mairūnų, tik skonis silpnai karstelėjęs. Todėl jie dedami į tuos pačius patiekalus, kur tinka ir minėti prieskoniai. Labai populiarus raudonėlis italų virtuvėje, kur daugiausiai naudojamas picoms, spagečiams pagardinti. Lapai vartojami girai, gaivai aromatizuoti.