Valgomąsias puokštes savo namuose galima ne tik gaminti, bet ir parduoti kitiems, tačiau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai atkreipia šia veikla norinčiųjų užsiimti dėmesį, kad jai taip pat galioja bendrieji maisto saugą, kokybę ir higieną reglamentuojantys teisės aktų reikalavimai, rašoma pranešime.

Gaminantiems maistą namuose nedideliais kiekiais ir norintiems jį parduoti asmenims nėra būtina įsirengti atskirų patalpų, tačiau laikytis tinkamos asmens higienos privaloma. Taip pat svarbu tinkamai sandėliuoti žaliavas ir produktus, juos ženklinti. Tiesa, šie supaprastinti reikalavimai taikomi tik fiziniams asmenims, kurie pagamintą produkciją tiekia tiesiogiai galutiniams vartotojams.

Be to, pasak maisto saugą kontroliuojančių specialistų, tokiam smulkiam namų verslui skirtas maistas negali būti laikomas kartu su asmeniniam vartojimui skirtu maistu ar maisto produktais, jis privalo būti apsaugotas nuo mikrobinės ir fizinės taršos iki patiekimo galutiniam vartotojui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)