Kaip pastebi šioje parodoje dalyvaujantis Augalininkystės tarnybos vadovas Sergejus Fedotovas, infliacija atsirito ir iki stendų su gėlių sėklomis. Jos keliolika ar keliasdešimt procentų brangesnės nei prieš porą metų, kai vyko paskutinė paroda. Dėl pandemijos buvo dviejų metų pertrauka.

Norintys papuošti savo gėlynus turės gerokai papurtyti kišenes.

Gladijolių sėklų pakelis 6,3 euro, mažytis trešnės, obels ar kriaušės sodinukas 12.3 euro, pusės kilogramo česnakų maišelis 2,9 euro, chrizantemų sėklų pakelis 2,8 euro, arba 10 eurų už 5, tulpių svogūnėliai 10 eurų už 25, 2 irisų svogūnėliai 10 eurų, pelargonijų sėklų pakuotė 6,3 euro.

Daugiau kainų galite pažiūrėti foto galerijoje.

Lietuvai parodoje atstovauja dvylika gamintojų. Žemės ūkio ministerijos ekspozicijoje lankytojų laukia Radviliškių kaimo kepyklos duonos gaminiai, bendrovės „Šerno pėda“ briedienos ir elnienos gaminiai, UAB „Medaus namai“ ekologiškas medus, MB „Šušvės midus“ midus ir saldainiai, bendrovės „Evija&partner“ produkcija.

Čia savo gaminius pristato ir Lietuvos ūkininkės: Diana Rušėnaitė – medų, turintį Nacionalinės kokybės produkto ženklą, Daiva Kvedaraitė – gaminius iš šaltalankių, Rita Dirvinienė – varškės sūrius, o Genovaitė Sakalauskienė – ekologiškas uogienes.

Individuali L. Sadauskienės įmonė parodos lankytojus vilioja lietuviškais šakočiais, o tautodailininkė Danutė Tikužienė savo rankų darbais. Kaimo turizmo asociacija šios parodos lankytojus supažindina su galimybėmis ilsėtis Lietuvoje ir ją pažinti.

Parodos lankytojus į Lietuvos stendą viliojo ir lietuviškos duonos kvapas. Jie turėjo neeilinę galimybę įvertinti išskirtinės kokybės ir išvaizdos produktą – Radviliškio kaimo kepyklos iškeptą duoną, kurios kepalas siekė net pusantro metro.

Šiai duonai Radviliškio kaimo kepykla sunaudojo 88 kg tešlos, pagamintos iš pasijotų ruginių miltų, vandens, raugo, kuriuo ji kildinama, druskos, kmynų ir žiupsnelio cukraus. Tai – tradicinė, ruginė duona, kuri vadinama „Ūkininko duona“. Duoną kepė 4 kepėjos, o į krosnį „šovė“ ir „traukė“ 6, nes ji labai didelė ir sunki.

Paroda vyks sausio 20-29 dienomis. Šiemet parodoje laukiama daugiau kaip 400 tūkst. lankytojų, kurie 128 tūkst. kvadratinių metrų siekiančiame plote galės pamatyti, ragauti, uostyti ir gėrėtis gaminiais iš 72 valstybių, kuriuos pristatys 1400 parodos dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją