Monika pasakoja, kad kiekvienais metais augino vis daugiau krūmų ir uogų kol atėjo riba, kada derliaus tiesiog nebesugebėjo perdirbti mažoje virtuvėlėje. Teko rašyti projektą ES paramai gauti. Dirba dviese. Pagal projekto sąlygas, įsirengę cechą turėjo sukurti darbo vietą. Ją sukūrė gamybos vadovui, kad galėtų tobulinti receptūras, atrastų naujus gaminius.

Pats cechas apie 70 kv. metrų. Gali spausti ne tik putinus, bet ir bet kokį kaulavaisį, maišyti su kitomis sultimis, išpilstyti į buteliukus ir užklijuoti etiketes. Dirbant nuo ryto iki vakaro per dieną išspaudė toną putinų uogų.

„Iš sulčių galime pagaminti daug ką – nuo aliejaus, džiovintų vaisių iki guminukų“, – dėsto Monika.

Gamyba prasideda spalio – lapkritį doroja tik savo derlių. Keletą savaičių renka uogas, šaldo, spaudžia, maišo su medumi. Vasarą ir pavasarį dirba pagal užsakymą – gali apdoroti ir kolegų derlių.

„Parduodame internetu. Mus nustebino, tačiau šis projektas pavyko. Lapkričio pabaigoje ir gruodį atsiduodame prekybai. Mūsų cechas būna pilnas dėžių, nes reikia supakuoti ir išsiųsti užsakymus. Važinėjame po parodas. Taip dirbame iki sausio pabaigos, kol visa produkcija būna realizuojama“, – pasakoja Monika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją