Nuo vilkų išpuolių jau nukentėjo du šio krašto ūkininkai.

Užpuolė naktį

Pirmasis vilkų išpuolis Dotnuvos krašte fiksuotas dar praėjusį ketvirtadienį. Apie jį pačiame Dotnuvos miestelyje informuota ir Kėdainių rajono savivaldybė.

„Rinkos aikštei“ Dotnuvos ūkininkas sutiko papasakoti, kas dėjosi tą siaubingą naktį, vyras pasidalino ir kraupiais vaizdais, tik jis pageidavo, kad nebūtų viešinama jo pavardė.

„Iš viso vilkai pas mus naktį papjovė šešias ėriavedes ir vieną aviną. Viskas vyko ne kur miške, ne nuošalioje vietoje, o pačiame Dotnuvos miestelyje, prie namų.

Išpjautus gyvulius radome ryte, o visas krauju aplaistytas veiksmas vyko tarp pusės dviejų–pusės keturių nakties specialiame aptvare“, – pasakojo Dotnuvos ūkininkas.

Kėdainių krašto ūkininkai sako, kad kuo skubiau reikia peržiūrėti vilkų medžioklės sezono pradžią, nes pilkių išpuoliai jau kelia didžiulį susirūpinimą.

Siaubingas vaizdas

Ūkininkas sakė, kad vaizdas, kurį jis išvydo, buvo siaubingas. Gyvuliai buvo baisiai sudraskyti.

Avis auginu daugybę metų, bet taip, kad vilkai eitų į patį miestelį – dar neteko girdėti.

Jie draskė mano gyvulius, išplėšė minkščiausias vietas. Sudraskyti jie gulėjo laukuose, žinoma, apėsti, skaniausia mėsa apėsta, o visos kitos dalys paliktos. Vaizdas iš tiesų buvo kraupus“, – kalbėjo nuo vilkų nukentėjęs ūkininkas.

Užfiksavo pėdas

Dotnuviškis nufotografavo išpjautas avis, užfiksavo vilkų pėdsakus ir visus įrodymus bei kreipėsi į Kėdainių rajono savivaldybę dėl žalos kompensavimo.

„Antradienį savivaldybėje baigėme forminti visus dokumentus. Tikimės, kad kažkiek žala bus atlyginta. Šiaip baisu ir tikrai reikia mažinti vilkų populiaciją.

Pats esu vilką matęs, visi žino, kad jie gyvena Šlapaberžės miškuose. Greitai bus baisu išeiti į mišką. Nežinai, kada jie gali imti ir užpulti žmogų“, – svarstė ūkininkas.

Dar vienas išpuolis

O štai pirmadienį visą Lietuvą apskriejo dar viena žinia apie vilkų išpuolį, kuris buvo įvykdytas ne kur kitur, o taip pat Dotnuvos krašte, tik šį kartą šiek tiek arčiau miškų, netoli geležinkelio.

Vietos ūkininkas Augis Rimkevičius ganykloje aptiko net 10 papjautų veislinių ėriavedžių ir du jauniklius. Taip pat buvo daug sužeistų gyvulių.

Ūkininkas laiko apie 600 avių bandą.

Ragina imtis sprendimų

Kėdainių krašto ūkininkai sako, kad kuo skubiau reikia peržiūrėti vilkų medžioklės sezono pradžią, nes pilkių išpuoliai jau kelia didžiulį susirūpinimą. Pasak jų, dabar prasideda vilkiukų mokymas ir gyvuliai bus puolami dažniau.

Ūkininkai taip pat prašo savivaldybių ir aplinkosaugininkų supratimo. Prašo supaprastinti specialių leidimų išdavimą probleminiams vilkams išimti iš gamtos.