O ir grybų miškas nešykšti vis įvairesnių. Pavyzdžiui, Panevėžio turgavietėje galima nusipirkti baravykų.

„Praeitos savaitės pabaigoje pasirodė grybai, o dabar jų atneša vis daugiau ir daugiau. Nors feisbuke komentaruose žmonės, kad miškas tuščias, tačiau baravykus renkančios močiutės iš tokių komentarų tik juokiasi ir sako, kad sezonas jau prasidėjo. Parduoda pirmuosius nedidelius baravykus“, – pasakoja Panevėžio centrinio turgaus vadovė Asta Pačekajūtė.

Jis sako, kad netoli Žalioji giria ir regione prasidėjo gausesni lietūs ir miškas atgis. Gal dar atsigaus ir paskutinės miško uogos. Mėlynės, kurias pardavinėjo prieš mėnesį, buvo labai smulkios, nes čia buvo labai sausa.

Grybukai mažučiai ir dėl kiekvieno grybo vyksta derybos. Už baravykų kilogramą prašoma 10 eurų. Yra ir šiek tiek voveraičių.

„Dabar patys tie mažieji ir skanieji baravykai. Jais pradedame džiaugtis“, – sako A. Pačekajūtė.

Grybai pasipylė ir Dzūkijoje, tačiau ten dominuoja voveraitės. Jei prieš savaitę jos buvo dar gana smulkios, tai šiandien jau paaugusios ir džiugina grybautojus. Tada buvo pradėjusios dygti ūmėdės ir dzūkai nekantriai laukė baravykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)