Baltijos aplinkos forumo teigimu, Punios šilo teritorijoje nustatytoms gamtinėms saugomoms vertybėms privalo būti taikoma didesnė apsauga, nei esanti šiuo metu, aiškiai ribojant žmogaus ūkinę veiklą, įsteigiant atitinkamą saugomą teritoriją – rezervatą. Priešingu atveju kyla pavojus, kad tokios saugomos gamtos vertybės nebus išsaugotos.

VšĮ Baltijos aplinkos forumas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydamas panaikinti 2019-07-18 VSTT direktoriaus įsakymo dalį dėl sprendimo stabdyti Nemuno kilpų regioninio parko planavimo schemos koregavimo (specialiojo planavimo) procesą, pradėtą VSTT direktoriaus 2017-11-15 įsakymu.

Pasak pareiškėjos, Punios šilo gamtinio rezervato ir Punios šilo botaninio-zoologinio draustinio sujungimo į vieną – Punios šilo gamtinio rezervato teritoriją – planavimo procesas privalo būti užbaigtas, užtikrinant viešojo intereso apsaugą ir panaikinant 2019-07-18 įsakymą kaip nepagrįstą ir pažeidžiantį viešąjį interesą, taip sudarant sąlygas, kad Punios šilo teritorijoje nustatytos saugomos rūšys ir buveinės išliktų ir būtų išsaugotos ateities kartoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)