Šį kartą jis kartu su bičiuliais ne tik išvalė Kėdainių rajone esantį nedidelį miško tvenkinuką, bet ir prileido ten žuvies.

Pamatė atsitiktinai

„Miškus aš mėgstu. Mėgstu juose lankytis. Taip buvo ir šį kartą. Lankiausi viename Kėdainių rajono miškelyje, ten radau tvenkinuką. Tačiau mano akys negalėjo patikėti tuo, ką pamatė vandenyje. Ten mėtėsi gausybė dar nuo sovietų laikų likusių tiek lengvųjų automobilių, tiek sunkvežimių ar traktoriaus padangų. Vaizdelis buvo tikrai kraupus, tad ėmiau regzti planą, kaip šią vietą sutvarkyti. Ir nors ši vieta nėra aktyviai lankoma žmonių, tačiau juk ne dėl to mes tvarkome, mes tiesiog darome gamtai gerą darbą, o jau ji mums tikrai atsilygins“, – pažymėjo nuolatinis gamtos švarinimo akcijų organizatorius L. Linevas.

Sutelkė savanorius

R. Linevas netrukus sumanė sutelkti savanorius ir sutvarkyti šį miško tvenkinuką. Bendraminčių vyras surado greitai ir per vieną dieną apleistas miško tvenkinys virto gražia vieta tinkama gyventi žuvims.

„Ieškojau kolegų, kas man padėtų išvalyti šį vandens telkinį, nes vienas tiek darbo neatlikčiau. Iš viso susirinko aštuoni žmonės, mano bičiuliai ir šiaip gamtą mylintys žmonės. Per dieną viską ir sutvarkėme. Kiek mes šlamšto iš ten iškuopėme... Viską išvežiau su savo technika. Kadangi verčiuosi šiukšlių, statybinių atliekų išvežimu, pastatų griovimu, tai technikos nuomotis nereikėjo. Viską parūpinau pats“, – dėstė R. Linevas.

Dėkoja geradariams

Aplinkosaugos reindžeris dėkoja geradariams, kurie jam padėjo išvalyti bevardį tvenkinuką.

„Dėkoju visiems vyrams, padėjusiems sutvarkyti šią gamtos vietą. Jiems atsidėkosiu ne aš, jiems padėkos pati gamta. Esu įsitikinęs. O kad būtų dar gražiau, suleidau į šį tvenkinuką šimtą karpiukų, tegul auga ir dauginasi. Tikrai bus graži vieta miškelyje“, – šypsojosi geradarys.