Tačiau pirmasis šiųmetis grybavimas ilgai įsimins ir Kėdainių rajono gyventojui Vladimer Dogodkin. Vyras vienu ypu mūsų krašto miškuose pripjovė net penkias dešimtis lepšiukų.

Pirmi rimti grybai

Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaime gyvenantis V. Dogodkin mišką, poilsį miške, o ypatingai grybavimą mėgsta visą gyvenimą, gal būt todėl birželio 5-ąją vyras išėjo pasivaikščioji į Šilainių mišką.

„Ėjau savo vietų apžiūrėt, ir žiūriu – vienas, kitas, antras trečias…. Taip pripjoviau daugybę grybų. Visi lepšiukai. Buvo ir didesnių, ir mažesnių, bet reiškia, kad augo jie jau keletą dienų. Tai pirmasis mano grybavimas šiemet, ir pirmieji grybai išdygę mūsų miškuose“, – džiaugėsi grybautojas.

Suskaičiavo žmona

Vyras visus rastus grybus kaip mat parnešė namo. Vladimero žmona suskaičiavo laimikį – jų buvo lygiai penkios dešimtys.

„Visi tokie gražūs, sveiki. Tikrai labai smagu. Nieko nelaukėmė, nudarinėjome ir virėme visi kartu, valgėme“, – juokėsi ir vyro laimikiu džiaugėsi Inga Dogodkinienė.

Jau randa

Mūsų kraštuose tai tikrai pirmieji grybai, kurių nėra daug. Grybų derliumi kol kas gali pasigirti tik vienas kitas grybautojas, o dažnas iš miško grįžta be grybų, tik su gera nuotaika ir energijos antplūdžiu.

Specialistai sako, kad grybų augimą lėmė didelis kritulių kiekis ir šiluma.