Gruodžio 20 d., 15.00-18.00 val. Valstybinių miškų urėdijos miškininkai pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse bei didžiųjų prekybos centrų aikštelėse visoje Lietuvoje gražiausioms metų šventėms besiruošiantiems gyventojams dovanos nemokamas eglių šakas. Šiemet eglišakių dalinimo vietų visoje Lietuvoje – 58. Dalinimo vietų sąrašą ir visą informaciją galima rasti: https://vmu.lt/renginiai-visuomenei/.

„Labai kviečiame visos Lietuvos gyventojus prisidėti prie šios šventinės, jau daugiau nei dešimtmetį besitęsiančios tradicinės iniciatyvos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Džiaugiamės, kad žmonės, norėdami namuose sukurti šventinę nuotaiką ir jaukumą, renkasi eglės šaką ir prisideda prie miško tausojimo, ekologiško vartojimo“, – sako Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

2021 m. visoje Lietuvoje išdalinta net 100 000 eglių šakų, atnešusių į gyventojų namus Kalėdų džiaugsmą.

Tradicinę akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pirmą kartą surengė Šiaulių krašto miškininkai prieš 16 metų, o vėliau šį iniciatyva tapo tradicija visoje Lietuvoje.

Šia nemokama eglių šakų dalinimo iniciatyva miškininkai ragina miškuose nekirsti jaunų eglučių, nelaužyti jų šakų. Šakos, dalijamos akcijos metu, yra surenkamos kirtavietėse ir taip užtikrinamas racionalus miško išteklių naudojimas.

Žmonėms, kurie nori namuose pasipuošti ne eglės šaką, o Kalėdų eglutę, miškininkai rekomenduoja kreiptis į Valstybinių miškų urėdiją bei įsigyti šventei skirtų medelių, specialiai auginamų medelynuose ar tam skirtose plantacijose.

Eglučių dalinimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją