Spalio pabaigoje aplinkosaugininkai bendradarbiaudami su policijos pareigūnais išaiškino savavališką miško kirtimą valstybinėje žemėje, Panevėžio rajone, rašoma pranešime.

Tikrindami gautą informaciją aplinkosaugininkai atliko apžiūrą vietoje ir nustatė neteisėtą kirtimą VĮ Valstybinių miškų urėdijos Panevėžio regioninio padalinio teritorijoje patikėjimo teise valdomoje miško valdoje.

Pažeidėjas buvo nustatytas įvykio vietoje su įkalčiais. Iš asmens, vykdžiusio neteisėtą kirtimą paimtas pažeidimo padarymo įrankis – pjūklas. Už neteisėtą miško kirtimą, siekiant pasisavinti medieną jam gresia iki 300 eurų bauda ir teks susimokėti aplinkai padarytą žalą – 120 eurų.

„Labai svarbu į tokius pranešimus reaguoti operatyviai, kad būtų laiku sustabdyta žala aplinkai. Todėl primename, kad aplinkosaugos pareigūnai dirba 7 dienas per savaitę, 24 val. per parą, įskaitant ir šventines dienas“, – sako Panevėžio miškų kontrolės skyriaus vedėjas Albertas Mikašauskas.

Taip pat spalio 18–26 d. Miškų kontrolės departamento pareigūnai vykdė reidus kartu su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių užkardos pareigūnais. Buvo tikrinama, kaip laikomasi tarptautinio medienos gabenimo reikalavimų vežant medieną iš Lietuvos į Latviją.

Per reidus aplinkosaugininkai patikrino daugiau nei 20 medieną gabenusių miškovežių ir pažeidimų nenustatė.

Lapkričio 2 d. tamsiu paros metu aplinkosaugininkai pastebėjo įtartiną automobilį, važiuojantį Panevėžio rajone iš Liberiškio tvenkinio pusės. Sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad asmuo neteisėtai sužvejojo neleistino dydžio lydeką.

„Atlikus automobilio apžiūrą, pastebėjome, kad pažeidėjui siekiant išsisukti nuo atsakomybės, lydeka buvo suvyniota į medžiagą ir kruopščiai paslėpta. Vairuotojui už šį pažeidimą gresia administracinė atsakomybė ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 240 eurų“, – teigia A. Mikašauskas.

Pasak Panevėžio miškų kontrolės skyriaus vedėjo, pareigūnai vykdydami miškų kontrolę niekada pro pirštus nepraleidžia ir kitų pastebėtų pažeidimų.

„Labai vertiname bendrą inspektorių susitelkimą, nesvarbu, kad vykdome miškų kontrolės funkcijas, tačiau neretai būdami miškuose galime patikrinti ir žvejus, medžiotojus ar kitus įtartinus asmenis“, – pažymi A. Mikašauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją