Apie tai praneša Valstybinė miškų urėdija.

Tai nėra pirmas kartas, kai pas mus sutinkamas šis plėšrūnas. Pavyzdžiui, pernai meškos fiksuotos Šilutės ir Klaipėdos apylinkėse.

Spėjama, kad šie gyvūnai į mūsų kraštus patenka iš Baltrusijos ir Latvijos.

Visgi, padėtis keičiasi į gera.

„Manau, po kokių 20 metų meška Lietuvoje bus negausus, bet nuolat gyvenantis gyvūnas. Gamtininkai įsitikinę, kad pernai žiemą viena jau miegojo Ukmergės rajono miškuose. Ją fiksavo kameros. Žinoma, kad jos užeina iš Latvijos, Estijos, kur jų gyvena iki 800 ir yra netgi medžiojamos. Gali atklysti ir iš Šiaurinės Baltarusijos“, – prognozuoja S. Paltanavičius ir tikina, kad mūsų miškai jai nėra per maži.

Ji gali sau rasti vietą ir puikiai gyventi. Tuo labiau, kad jos mūsų teritorijoje visada gyveno. Išnyko tik prieš 130 metų. „Tai, kad meška apsigyvens nereikia gąsdinti nei savęs, nei vaikų. Tai toks pat gyvūnas, kaip vilkas. Dauguma žmonų per gyvenimą jų taip ir nepamato. Nė vienas laukinis gyvūnas nesvajoja apie susitikimą su žmogumi ir stengiasi tokio susitikimo išvengti“, – dėsto S. Paltanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)