Tačiau svarbią vietą J. Griciaus gyvenime užima būtent poniai. Daugiau nei tris dešimtmečius ponius auginančio vyro ūkyje daugiausiai vienu metu yra buvę apie 60 mažųjų arkliukų. Šiuo metu pievose šalia namų ganosi vos 8 poniai.

„Metams bėgant vis sunkiau turėti gausų žirgyną“, - teigia J. Gricius.

Tačiau visiškai ponių veisimo jis neketina atsisakyti.

„Kodėl aš nusprendžiau auginti ponius? Atsakymas paprastas – dėl grožio. Kam gali būti negražu gražus žirgas. Poniai yra keturis kartus mažesni už žirgus, todėl jiems tiek pat kartų visko reikia mažiau“, - teigia J. Gricius.

Ūkininkas per tiek metų perprato ponių kūno kalba ir charakterį. Pasak J. Griciaus mažuosius arkliukus, kurių būna iki 60 veislių, prižiūrėti lengva. Tiesa, poniai yra kiek tingūs, todėl su jais reikia užsiimti, kad jie išlaikytų gražias formas ir nenutuktų. Taip pat J. Griciaus ūkyje arkliukai turi dirbti ir išlaikyti save.

Apie 300 kg sveriantys poniai pasižymi dideliu apetitu ir nereguliuojant maisto kiekio greitai arkliukai „užsiaugina pilvuką“.

„Jie galėtų visą dieną tik valgyti ir gulėti, tada pailsėti ir vėl valgyti. Juos reikia priversti judėti, nes kitaip jie nutuks“, - juokiasi J.Gricius.

Ponių mažyliai gimsta po 11 mėnesių trunkančio nėštumo.

„Poniukams ateinant į pasaulį žmogaus įsikišimo nereikia – viskas vyksta lengvai ir natūraliai“, - sako J. Gricius.

Plačiau apie J. Griciaus draugystę su poniais žiūrėkite DELFI TV parengtame siužete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)