„Rašysim laišką prezidentui, kad atkreiptų dėmesį į savo kaimą, kurio pavadinimas sutampa su jo pavarde“, – sako Jonas Vaičekonis, Nausėdžių bendruomenės pirmininkas.

Ignas Šakuro, šimtukininkas, žada studijuoti Škotijoje, tačiau savo kaimo išsižadėti neplanuoja.

„Studijuodamas radau daug žmonių iš didmiesčių, kuriuos vis kviesdavau apsilankyti, o dabar tam turėsiu pagrindą – visgi kaimas prezidentinis“, – porina studentas.

Kokia Nausėdžių vardo kilmė nežinoma. Vieni vietiniai vardą kildina nuo žodžio „nesėdžiu“. Kiti mėgino eiti profesionalesniu keliu ir vardo kilmės ieškojo archyvuose, tačiau patyrė nesėkmę.

Bendruomenės atstovai sako, kad pavadinimo panašumas į prezidento pavardę ne tik linksmina, bet ir įpareigoja, nors gyventojų tokia pat pavarde ir nėra.

Nors mokyklos ir darželio nėra, tačiau kaimas renovavo kultūros namus ir dabar reikalingas asfaltuotas kelias.

„Rašysime laišką Gitanui Nausėdai ir prašysime patiesti asfaltą. Žinoma, tai nėra rimtas prašymas, tačiau Prezidentas turi humoro jausmą ir turės būtinai aplankyti mūsų kaimą“, – įsitikinusi Irina Šakuro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)