Vienas žmogus, praėjusią savaitę apsilankęs toje saloje, pranešė ekologams apie ten aptiktas negyvas ožkas. Vėliau apie incidentą buvo informuota policija

Pareigūnai rado 10 kritusių gyvulių, jų maitos buvo nedelsiant užkastos. Pasak Dawido Fabjanskio (Davido Fabjanskio) iš gyvūnų globos fondo „Animal Rescue“, dar apie 30 ožkų buvo rastos gyvos, bet daugelio jų būklė buvo bloga.

Vyras, turėjęs prižiūrėti šią bandą, papasakojo televizijai TVN24, kad gyvulių savininko nurodymu dalį gaišenų išmetė į upę. Ekologai perspėjo, kad dėl to gali kilti pavojus žmonių sveikatai.

Anot Varšuvos merijos atstovės Ewos Rogalos (Evos Rogalios), veterinarai kol kas nenustatė gaišimo priežasčių. Rugpjūtį apžiūrėjus salą nebuvo nustatyta jokių problemų. Valdžios atstovai šiuo metu mėgina susisiekti su bandos savininku.

Į Varšuvos šiaurinėje dalyje esančią salą pernai buvo nusiųsta apie 60 ožkų ir avių iš vieno privataus ūkio. Gyvūnai turėjo padėti suvaldyti ten augančią vešlią žolę ir krūmynus, trukdžiusius paupyje gyvenantiems paukščiams sukti lizdus. Šį projektą prižiūrėjo miesto pareigūnai, atsakingi už želdinių priežūrą.

E. Rogala informavo, kad „Animal Rescue“ darbuotojai jau pašalino visas saloje rastas negyvas ožkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)