„Planuojame, kad ateityje galėsime pasiūlyti ir šviežių vynuogių“, – planais dalinasi Daiva.

Ūkis prasidėjo nuo keturių hektarų, kur augo dvi kultūros – šilauogės ir rudeninės avietės. Bėgant metams paaiškėjo, kad klientai nori kokybiškų šviežių uogų, pradėjo sodinti braškes, gervuoges, eksperimentavo su mūsų kraštuose gana nauja kultūra – medlieva, kuri pasiteisino.

Ūkis išsiplėtė iki 5 hektarų ir suskaldytas mažesniais ploteliais. Tik šilauogių du hektarai.

„Dirba tik šeimos nariai ir nuveikiame viską, nuo daigo pasodinimo iki uogos nuskynimo ir jos atidavimo klientui. Nėra net samdytų pardavėjų. Keliamės kiekvieną rytą Alytuje ir Kaune. Taip pat sodinimas, genėjimas dviejų žmonių darbas ir jau du metus ūkis tai mano pagrindinis darbas. Rezultatas mus tenkina“, – pasakoja Jonas ir sako, kad mielai sukaupta patirtimi dalinasi su kitais žmonėmis.

Uogos, pasak šeimininkės, auginamos su didele meile. Jos nepurškiamos, jas neplautas valgo pačių šeimininkų vaikai.

„Smagu, kai žmonės turguje laukia mūsų uogos ir dėkoja. Visus kviečiame į savo ūkį, kad pamatytų, kaip jos realiai auginamos, nes turguje gana dažnai klausia, ar tai tikrai lietuviškos uogos. Mus motyvuoja tokie žmonės, kurie ieško būtent lietuviškos uogos. Kviečiame atvažiuoti ir derlių skinti tiesiai nuo krūmų“, – pasakoja Daiva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją