Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pasirašė naujas Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos penktojo sąjungos prioriteto „Prekybos ir perdirbimo skatinimas“ veiklos srities „Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą neigiamo poveikio mažinimas“ įgyvendinimo taisykles, taikomas už 2022 m. pateiktas paraiškas.

Pagal šias taisykles žvejybos ir akvakultūros sektoriaus atstovai nuo gruodžio 5 d. iki sausio 5 d. bus kviečiami teikti paraiškas. Šiam paraiškų pateikimo etapui skirta 4 mln. Eur paramos lėšų.

Lėšos priemonei įgyvendinti skiriamos iš Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo (75 proc.) ir bendrojo finansavimo lėšų, numatytų Lietuvos Respublikos valstybės biudžete (25 proc.).

Pareiškėjai, atitinkantys reikalavimus, galės gauti kompensacijas už prarastas pajamas ir (arba) papildomas išlaidas, patirtas dėl Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą keliamų rinkos trikdžių ir jos poveikio žvejybos ir akvakultūros produktų tiekimo grandinei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją