Apie tai kalbėta laidoje Delfi Tema.

„Kalbant apie pačios organizacijos struktūrą, matau, kad pakankamai daug funkcijų išskaidyta tarp skyrių ir reikia sukurti padalinius, kurie galėtų efektyviau dirbti su nauja ES politika. Reikia išgryninti funkcijas, nes reikia susidoroti su ES Žaliosios politikos iššūkiams“, – aiškina žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Jis sako, kad ministerijos kanclerį įpareigojo sukurti sąlygas, kad organizacija taptų patrauklesniu darbdaviu ir dėl kvalifikuotų monių galėtų konkuruoti su kitomis ministerijomis.

„Daug sociologinių tyrimų sako, kad daug lemia darbinė atmosfera, erdvė kūrybai, erdvė iniciatyvai, sankcijų už nežymias klaidas nebuvimas. Tą kultūrą galima sukurti, turiu patirties keičiant įstaigą Aplinkos ministerijoje. Sieksime pritraukti talentus“, – dėsto K. Navickas.

Siekti, kad ŽŪM atlyginimai būtų didesni nei kitose ministerijose negalima, nes pareigybės visur vienodos.

„Žmones, kurie sugeba pasiekti rezultatą per trumpą laikotarpį, reikia skatinti. Pavyzdžiui, leisti jiems kilti karjeros laiptais“- kaip elgsis sako ministras ir sako, kad tikslas pritraukti jaunus žmones, kurie nori karjeros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)