Tačiau grūdų perdirbimo įmonės „Malsena plius“ grūdų prekybos vadovas Arvydas Noreika sako, kad klimato kaita nepaliks lietuvių be ruginės duonos. Mat keičiasi ne tik gamtos sąlygos, bet ir javų veislės.

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos (LGAA) tarybos pirmininkas Aušrys Macijauskas irgi įsitikinęs, kad būgštauti, jog lietuviams vietoj rugių ar kitų žiemkenčių teks sėti kukurūzus, neverta.

„Juodos duonos lietuviai nedaug tesuvalgo. Dažniausiai perka kvietinę, nudažytą tamsiai, ir mano, kad ji yra ruginė. Taigi laikas būtų atidžiau skaityti etiketes ir jose surašytą sudėtį. Nes didžiosios kepyklos dažniausiai duonos prikepa iš kviečių, o ruginių miltų pagal kai kurias receptūras tik įmaišoma“, – teigė jis.

Jis sakė, kad parduotuvėse tokios duonos, kuri iškepta tik iš ruginių miltų, geriau nė neieškoti. Jos esą įmanoma įsigyti iš šeimos kepėjų nebent ūkininkų turgeliuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją