Anot ŽŪR Kaimo plėtros ir informavimo skyriaus vedėjos Sonatos Kisielienės, šiais metais pačiame ūkininkų pavasario darbų pradžios įkarštyje įvedus karantiną, buvo uždrausti fiziniai susirinkimai ir renginiai, tad visi ŽŪR darbuotojai karantino metu su ūkininkais ir kaimo gyventojais bendravo telefonu arba kitomis nuotolinio ryšio priemonėmis. Karantinas privertė ūkininkus tobulinti savo kompetencijas ir mokytis tik nuotoliniu būdu. Tačiau palengva karantinas švelnėja ir bendravimas grįžta į įprastas vėžes.

„Pradėti organizuoti mokymus ir susitikti gyvai su ūkininkais bei kaimo gyventojais tikrai aktualu –pasiilgome vieni kitų. ŽŪR savivaldos organizatorių darbas rajonuose buvo paralyžiuotas, o visi kovo-gegužės mėnesiams suplanuoti renginiai tiesiog neįvyko. Žinoma, teko aktyviai dirbti pasitelkus nuotolinio darbo priemones, nes pavasaris yra ypač darbingas metas ūkininkams, todėl ir spręstinų problemų kyla daug.

Sulaukėme nemažai pageidavimų suorganizuoti konsultacinius susitikimus dėl Kaimo plėtros programos (KPP) priemonių verslams kaime, mokymus jauniesiems ūkininkams, būta klausimų trumpųjų grandinių ir kitokiomis temomis. Bet dėl pandemijos negalėjome organizuoti susitikimų ir gyvai perteikti aktualios informacijos. Suprantant situacijos rimtumą ir saugant vieniems kitus, bandysime atnaujinti fizinius susitikimus su kaimo gyventojais nuo birželio 1 dienos.

Liepos mėnesį planuojame pradėti projektą „Ūkininkų kompetencijų tobulinimas“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Žinių perdavimas ir informavimo veikla“ veiklos sritį „Parama profesiniam mokymui ir įgūdžiams įgyti“, – sako ŽŪR direktorius Sigitas Dimaitis.

Įgyvendinant pastarąjį projektą, numatoma suorganizuoti 215 mokymo kursų, kuriuose kompetencijas galės patobulinti per 3 tūkst. ūkininkų ir žemės ūkio veiklos subjektų. Projekto trukmė - 18 mėnesių. Per tą laikotarpį bus organizuojami ir vykdomi mokymai pagal 16 mokymo programų.

Mokymai bus organizuojami visuose šalies kaimiškuosiuose rajonuose (50), o mokymo grafikai skelbiami nuo birželio 20 dienos ŽŪR interneto svetainėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)