Vyriausybė posėdyje spręs dėl Aplinkos ministerijos parengto nutarimo projekto, kuriuo siūloma iš esmės pritarti V. Vingrienės parengtoms Miškų įstatymo pataisoms.

Dabar buvusias sodybas privačiame miške galima atstatyti, ir kai nėra išlikę archyviniai dokumentai, o „nustatant juridinį faktą“. Šios nuostatos V. Vingrienė siūlo atsisakyti, nes ji suteikia galimybę žemės paskirtį pasikeisti apgaule, pavyzdžiui, išdėliojant apsamanojusius akmenis ir taip bandant įrodyti, kad tai kažkada buvo sodybos pamatai.

Pakeitimai, anot parlamentarės, apsaugos miškus nuo neteisėtos urbanizacijos, vandens telkinių pakrančių užstatymo ir padidins galimybę žmonėms prieiti prie gražiausių gamtos vietų.

Aplinkos ministerija siūlo pataisas papildyti pereinamojo pobūdžio nuostatomis. Jos būtų taikomos gyventojams, kurie į teismą dėl sodybos buvimo juridinio fakto nustatymo kreiptųsi iki pataisų įsigaliojimo, o teismo sprendimas būtų priimtas jau joms įsigaliojus.

Siūloma, kad Miškų įstatymo pataisos įsigaliotų nuo šių metų liepos 1 dienos.

Seimas 2012-ųjų rudenį leido buvusių sodybų miškuose savininkams bei jų pirmos, antros ar trečios eilės įpėdiniams atstatyti statinius miškuose įrodžius, kad jos ten iš tikrųjų buvo – yra išlikę archyviniai dokumentai arba sodybos buvimo faktą pripažįsta teismas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)