Aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė sakė, kad ministerija prašo spręsti klausimą dėl pavojingų atliekų sutvarkymo.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pasiteiravo, ar atliekos dar nėra išvežtos.

„Dar jos yra skaičiuojamos ir vertinamos, nes yra dalis nepavojingų, yra dalis sumaišytų. Dabar ten dirba žmonės ir vertina. Norime iki savaitės galo įsitikinti“, – į klausimą atsakė J. Grigaravičienė.
Tuo metu S. Skvernelis sakė, kad darbai turėtų vykti sparčiau.

„Gal gali šitie darbai vykti lygiagrečiai. Kažkas paskaičiuoja, o tą dalį, kur paskaičiuoja, galima išvežti. (...) Ar reikės laukti dar savaitę? Jau praėjusią savaitę aplinkos ministras konstatavo, kad tuoj už pusvalandžio važiuoja technika ir veža. Praėjo savaitė ir esame toje pačioje situacijoje“, – sakė premjeras.

Pasak finansų ministro Viliaus Šapokos, dabartiniame protokole aiškiau nustatoma padarinių likvidavimo sistema, todėl to reikėtų imtis nedelsiant.

„Toje (Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijoje. – ELTA) yra atstovai iš visų reikiamų institucijų. Tai jei atstovai nepajėgūs kažko pasiūlyti, tik tada turėtume svarstyti čia. Kadangi dabartinis protokolas nustato aiškiau, kas po ko turi būti, kadangi yra sistema, tai nėra prasmės laukti, kol mes viską apskaičiuosime, tiesiog imti ir daryti. Jeigu reikia formalaus sprendimo iš vienos komisijos ar Vyriausybės, tos institucijos tuos sprendimus turi pasiūlyti“, – sakė V. Šapoka.

Protokole kalbama apie galimybę pasiūlyti Alytaus miesto bei rajono savivaldybių administracijos direktoriams nuo lapkričio 15 dienos teikti Finansų ministerijai prašymą dėl lėšų valstybės paramai gyventojams, įmonėms ar kitoms įstaigoms už žalą, patirtą ekstremalios situacijos metu.

Tuo metu Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavedama iki lapkričio 8 dienos nurodyti Vidaus reikalų ministerijai valstybės rezervo lėšų panaudojimo gaisro metu susidariusioms pavojingoms atliekoms tvarkyti, naudojantis pavojingų atliekų tvarkymo įmonės „Toksika“ pajėgumais, poreikį. Pavojingų atliekų išvežimas turėtų būti pradėtas nedelsiant, Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijai priėmus sprendimą dėl pavojingų atliekų tvarkymo.

Trečiadienį Kaimo reikalų komiteto posėdyje Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas teigė, kad su pienu susiję patiriami nuostoliai siekia apie 3 tūkst. eurų kasdien, o apskaičiuojant šalutinius dalykus – apie 60–70 tūkst. eurų.

Spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didelis gaisras, kurį pavyko užgesinti po 10 dienų.

Praėjusią savaitę VMVT nurodymu iš prekybos atšaukta 382 tonos pieno gaminių. Sprendimas iš rinkos surinkti 382 tonas pieno gaminių buvo priimtas dėl atsargumo, įvertinant faktus, kad šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai per gaisrą Alytuje kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas, teigė Žemės ūkio ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)