Kaip skelbia VMU, jų 2018 m. gautas 55,3 mln. eurų normalizuotas pelnas yra 38,3 proc. didesnis, nei buvo numatyta.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigia, kad pagal šiuos rodiklius Valstybinių miškų urėdija yra viena pelningiausių šalyje veikiančių valstybės įmonių.

Įmonė per 2018 m. į valstybės biudžetą pervedė 25,3 mln. eurų privalomųjų atsiskaitymų į valstybės biudžetą iš pajamų už parduotą žaliavinę medieną ir nenukirstą mišką, 2,6 mln. eurų mokesčio už valstybės turto naudojimą patikėjimo teise, taip pat atliko ekologinės ir socialinės veiklos, kurios vertė - 7,4 mln. eurų. Kartu su sumokėtais dividendais tai sudarė 57,44 mln. eurų.

„Džiaugiuosi, kad įvykdėme ir viršijome pagrindinius pirmųjų metų uždavinius – užtikrinome veiklos tęstinumą, pradėjome efektyviau valdyti valstybės turtą ir pagerinome įmonės veiklos rezultatus. Įtakos puikiems rezultatams turėjo ne tik penktadaliu padidėjusi žaliavinės medienos kaina, bet ir visų numatytų ruošos ir miškininkystės darbų įvykdymas bei kaštų taupymas“, – pranešime cituojamas VMU direktorius Marius Pulkauninkas.

VMU per 2018 m. gavo 180 mln. eurų pajamų. Tai yra 10 proc. daugiau nei 2017-aisiais, kai pajamos sudarė beveik 164 mln. eurų, ir 2,4 proc. daugiau, nei numatyta aplinkos ministro patvirtintame įmonės 2018 m. metiniame pajamų ir išlaidų plane.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)